Máme v sebe vakcínu ľudskosti

Článok

Máme v sebe vakcínu ľudskosti


Nešťastie nechodí po horách... toto príslovie poznáme všetci. Ani v minulom roku neobišlo viacerých našich kolegov, ich rodiny, tisícky utečencov z Ukrajiny a ku koncu roka sa do neriešiteľných finančných problémov dostali aj mnohé slovenské rodiny. O to viac teší, že my železiari máme veľké srdcia a aj keď najmä záverečné mesiace boli ťažké aj pre nás, stále sme schopní a ochotní podať pomocnú ruku tým, ktorí sú na tom horšie.

Dokazujú to aj výsledky finančných zbierok, do ktorých sme sa v priebehu minulého roka zapojili. Bolo ich spolu 13.  Prostredníctvom jedenástich zbierok sme pomohli našim kolegom, ktorí sa dostali do ťažkej životnej situácie, a manželkám a deťom tých, ktorí nás v priebehu roka opustili.

Organizovali sme aj dve veľké zbierky – v marci a apríli sme sa zbierali, aby sme prostredníctvom Gréckokatolíckej eparchiálnej charity pomohli ukrajinským utečencom a v závere roka sme prispeli Arcidiecéznej charite Košice, ktorá pomáha slovenským rodinám v núdzi. Spolu tak zamestnanci  prostredníctvom všetkých 13 zbierok pomohli sumou takmer 106 000 eur.

Na organizácii zbierok sa podieľali kolegovia z Ľudských zdrojov a odborári z OZ KOVO. „Výsledok týchto zbierok na mňa pôsobí ako „vakcína ľudskosti“, ktorá je u našich zamestnancov výnimočná. Verím, že sa takto budeme navzájom podporovať aj naďalej,“ povedal predseda RO OZ KOVO U. S. Steel Košice Juraj Varga.

Peter Bencko, GM pre služby ľudských zdrojov dodal: „Firma si váži, že zamestnanci sú takí empatickí a ochotní pomáhať. Aj preto sme prostredníctvom Nadácie U. S. Steel Košice prispeli do oboch veľkých zbierok.  Spolu tak zamestnanci a Nadácia pomohli v roku 2022 sumou 194 000 Eur.“

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa