Do charitatívnych akcií sa zapájajú aj naši štipendisti

Článok

Do charitatívnych akcií sa zapájajú aj naši štipendisti


Hneď v prvý deň otvorenia vianočného charitatívneho stánku, v ktorom dáva U. S. Steel Košice príležitosť neziskovým organizáciám prezentovať sa verejnosti, prišla Únii vzájomnej pomoci ľudí a psov pomôcť Ivana Kmecová, naša štipendistka.

„Zhodou okolností v stánku bola pani, s ktorou sme riešili adopciu nášho psíka. Spojila som tak príjemné s užitočným a okrem oslovovania ľudí a prezentácie útulku sme sa mali možnosť aj porozprávať o bežných starostiach, či radostiach,“ zhodnotila na záver dňa Ivana.

Nie každý z našich štipendistov študuje na Slovensku a preto sa kvôli prebiehajúcemu vzdelávaniu a skúškam nemôže zapojiť do tejto charitatívnej akcie. Niektorí z nich sú však aktívni a zúčastňujú sa na dobrovoľníckych či charitatívnych aktivitách v mieste svojho štúdia.

Takou našou štipendistkou je aj Bianca Karičková, ktorá študuje v Prahe. Tak ako každý rok sa Bianca zapojila do prebiehajúceho projektu Českého rozhlasu - Ježíškova vnoučata a urobila tak radosť pani Magdaléne z domova pre seniorov. Okrem toho sa rozhodla vyčariť úsmev na tvári aj trom deťom v núdzovej situácii v rámci projektu Krabice od bot.

 

 

Našim štipendistom držíme palce na skúškach a tešíme sa na ich pomoc pri ďalších charitatívnych alebo dobrovoľníckych aktivitách našej spoločnosti.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa