Dnes sa začínajú oslavy Dňa mesta Košice

Článok

Dnes sa začínajú oslavy Dňa mesta Košice


Bohatý program na víkend

Už dnes sa začína pestrý kolotoč podujatí organizovaných pri príležitosti osláv Dňa mesta Košice. Naozaj je na čo sa tešiť. Z bohatej víkendovej ponuky sme pre vás vybrali:

PIATOK, 29. apríl 2022

17:00             Hlavná, park pri fontáne

Košice (DJ´s) On Air

Hudobná premiéra výnimočnej spolupráce mesta s asociáciou DJ a hudobných producentov Slovenska DJ Camp. Magická hrajúca fontána na Hlavnej sa zmení na veľké hudobné pódium, na ktorom sa vo vzácnej symbióze budú mixovať tie najväčšie svetové hudobné hity doplnené o domáce hudobné a tanečné vystúpenia.

19:30           Dolná brána, Hlavná ulica

Košická svetelná párty

Jedinečný veľký sprievod svetiel, svietiacich lámp, balónov a lampiónov Hlavnou ulicou od Dolnej brány až po koniec pešej zóny a späť s dvomi tanečnými zastávkami pri fontáne v programe Košice (DJ´s) On Air.

V piatok o 9:00 sa začne trh tradičných remesiel pri Dolnej bráne a na Hlavnej ulici, ktorý bude v prípade priaznivého počasia otvorený denne do 8. mája 2022 od 9.00 do 21.00 hodiny.

SOBOTA, 30. apríl 2022

10:00        Hlavná ulica

Košické Rytierske slávnosti

Originálny sprievod rytierov v plnej zbroji. V historickom centre sa stretnete s členmi historických skupín šermiarov z Bratislavy, Stupavy, Prešova, Spišskej Novej Vsi a Košíc.

12:00       Mestský park

Košické Rytierske slávnosti - Život v Baroku I.

Šermiari od Bratislavy až po Spišskú Novú Ves a Košice sa predstavia svojim umením plným šermiarskych duelov, streľby z historických zbraní, dobovej hudby a divadelných scén plných vtipu a divadelného ochotníckeho umenia.

14:00        Mestský park

Košické Rytierske slávnosti - Život v Baroku II.

Aj popoludní budú pokračovať stretnutia so zaujímavými ľuďmi, ktorí milujú život spred niekoľkých storočí.

15:45       Dolná brána

Stavanie mája

Jedinečný folklórny sprievod mestom od Dolnej brány k Immaculate a späť spojený s tradičným stavaním mája.

Program bude pokračovať od 16:30 vystúpením detských folklórnych súborov  a od 18:00 vystúpením folklórnych súborov Pristaše a Ilosvai z Veľkej Idy a Ľudovej hudby Rada Kertisa

19:30        Mestský park

Košické rytierske slávnosti - Kaukliarska show

Finálový program stretnutia rytierov zo Slovenska.  Bude to program bohatý na divadelné vystúpenia, hudobné vstupy, vystúpenia stredovekých umelcov a chýbať nebude ohňová show.

NEDEĽA, 1. máj 2022

9:00       Čermeľské údolie

Vitajte na Detskej železnici

Tradičná prvá “letná” jazda vláčikom, ktorého parná mašinka Katka oslavuje 138 narodeniny.

10:00      veža Hradová

Otvorenie sezóny Vyhliadkovej veže Hradová

Slávnostné otvorenie riadnej prevádzky veže Hradová s voľným vstupom spojené s aktivitami lesnej pedagogiky pre mládež a zážitkovým vzdelávaním.

10:00      ZOO Košice

Otváranie brány ZOO

Otvorenie letnej sezóny ZOO Košice v spoločnosti Sokoliarov sv. Bavona z Banskej Štiavnice a ďalších zaujímavých účinkujúcich.

10:00      Alpinka

Alpinková veselica MájFest

Premiérový zábavný program plný hier, hudobných a tanečných vystúpení so súťažami pre rodiny s deťmi i bez nich. V bohatom programe účinkujú Lukáš Adamec, Viktor Špak, Edo Drewo show, divadlo Haliganda a ďalší…

10:00     Mestský park

Košické Rytierske slávnosti - Barokové Košice

Rozlúčkové dopoludnie plné baroka a prekvapení v ňom. V záverečnom programe rytierskych slávností nebude chýbať divadlo, hudba, šerm a dobrá zábava.

 

15:00       Hlavná ulica

Tanec v meste IV.

Excelentne roztancovaná Hlavná ulica prinesie na viacerých miestach pravdepodobne všetky známe tanečné žánre. Od Dolnej brány až po Immaculatu budete vidieť balet, spoločenské tance, Hip hop, disco show, pravý východoslovenský folklór, ale aj Tarantellu či čínsky tanec, Contemporary (súčasný tanec), show dance, westernové tance a ešte veľa ďalšieho.

19:00     Hlavná ulica, Dolná brána

Tanec v meste IV. - “Gala”

To najlepšie z najlepšieho. Finálové gala predstavenie štvrtého ročníka Tanca v meste.

 

Foto: 1. mája sa už tradične otvára letná sezóna v obľúbenej ZOO Košice.

Foto: ZOO Košice

 

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa