Chceli by ste ako prví vidieť spievajúcu fontánu na Hlavnej „v akcii“?

Článok

Chceli by ste ako prví vidieť spievajúcu fontánu na Hlavnej „v akcii“?


Rekonštrukcia spievajúcej fontány na Hlavnej ulici v Košiciach sa chýli k záveru.

„Dokončené sú inštalácie reproduktorov, osvetlenie vo fontáne aj v parku. V technickej miestnosti sa tento týždeň dokončí elektroinštalácia a úprava vody a ak sa nič mimoriadne nestane, na budúci týždeň plánuje dodávateľ napúšťať bazén, čo potrvá minimálne týždeň. Po napustení by sa mala začať skúšobná prevádzka.  Počas siedmich dní bude fontána fungovať v plnom režime, v obvyklom čase – od rána do večera. Skúškou prejde aj vodná clona, na ktorú sa už počas riadneho chodu fontány budú premietať, prípadne prenášať zábery z predstavení Národného divadla Košice,“ zhrnul aktuálnu situáciu na rekonštrukcii fontány asistent stavebného dozoru zo Správy mestskej zelene (SMsZ) Košice Pavol Olejník.

Popri rekonštrukcii fontány realizuje Správa mestskej zelene aj úpravy parku.  Vzhľadom na ročné obdobie, pre ktoré je typické padanie listov, je potrebné priebežné čistenie od napadaného lístia nielen parku,  ale najmä telesa fontány a aj jej okolia. Súčasne s napĺňaním fontány budú zamestnanci Správy mestskej zelene vysádzať záhony a ukladať trávniky a upravia tiež okolie zdroja pitnej vody pre verejnosť (pitníka).

 

Práce postupujú podľa harmonogramu, zhodli sa na tom zástupcovia dodávateľských firiem na kontrolnom dni, ktorý sa uskutočnil v stredu 11.10. Na snímke vpravo je "pitník" - zdroj pitnej vody pre verejnosť.

Plot okolo parku a fontány bude odstránený po odovzdaní stavby prípadne v priebehu kolaudačného konania a zelené plachty inštalované na oplotení okolo fontány bude možné odstrániť až po ukončení skúšobnej prevádzky a protokolárnom odovzdaní stavby.

Vy však môžete byť pri tom a vidieť spievajúcu fontánu skôr, ako ju uvidia ostatní Košičania a návštevníci mesta, ešte počas jej skúšobnej prevádzky.  Konkrétne  v stredu, 25. októbra 2023 o 15.00 hod.

Stačí, keď odpoviete ÁNO na otázku nižšie. Zo všetkých záujemcov vyžrebujeme desiatich, ktorých zoberieme do priestoru k fontáne.

Rekonštrukciu fontány sme podporili sumou 1 000 000 eur.

Mená 10 vyžrebovaných uverejníme  19. októbra 2023.

Prieskum záujmu bol ukončený.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa