Blahoželanie energetikom

Článok

Blahoželanie energetikom


Za útvar Bezpečnosť a ochrana, aj osobne, chcem zablahoželať Paľovi Országovi a Lacovi Horváthovi i zamestnancom v ich prevádzkach k dosiahnutiu  významného míľnika v rámci bezpečnosti - k 6 miliónom hodín odpracovaných bez úrazu. K tomuto úspechu určite prispela aj zodpovedná príprava celého manažmentu divízneho závodu pri príprave na interné SMS audity v zmysle ISO 45 001, ktoré preverujú funkčnosť a efektivitu všetkých BOZP procesov zavedených v U. S. Steel Košice.

Pri prevencii predchádzania vzniku nežiaducich udalostí a úrazov v Energetike treba nepochybne pripomenúť podiel zaangažovanosti jej zástupcov zamestnancov pre BOZP. Bol najvyšší spomedzi všetkých divíznych závodov v USSK, a to pri predkladaní BOZP podnetov (viac než 1 000 za posledných 5 rokov) a ich 100-percentné riešenie zo strany manažmentu závodu. Ďalším stupňom k systémovému riešeniu bezpečnosti je predikcia, teda využitie informácií, ich kritické posúdenie a aplikovanie riešení, ktoré identifikovali HIRA členovia tímov v prevádzkach DZ Energetika. Za uplynulých 5 rokov ich odhalili a vyriešili 962.

Riziká sú všade okolo nás, dynamicky sa môžu meniť a nie všetky sa dajú v danom čase a priestore odstrániť. V prevádzkach Energetiky sú to hlavne  riziká spojené s prechodovými povrchmi a pracovnými plochami, s prácami vo výške a nad voľnou hĺbkou, s rozvodmi horúcich médií, a, samozrejme, s elektrickou energiou. Divízny závod sa môže dlhodobo pochváliť aj najvyšším skóre v U. S. Steel Košice pri neplánovaných GM 5S auditoch, ktoré v roku 2023 predstavovalo priemerne 92,75 percenta.

Chcem ešte raz pogratulovať energetikom. Nasadili ste si latku vysoko. Spoločne budeme pracovať v nastúpenom pozitívnom trende.

Ing. Robert MEITNER, MBA

Generálny manažér pre bezpečnosť a ochranu

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa