V sobotu bude pri fontáne koncert NoName

Článok

V sobotu bude pri fontáne koncert NoName


Už ste boli pri Spievajúcej fontáne? Je to krása, však? Ak si chcete vychutnať prvé väčšie podujatie na tomto mieste, uskutoční sa už v sobotu 4. mája. Podujatie nazvané Vivat Spievajúca fontána sa začne o 19.00.

Po príhovoroch, vystúpení Tanečného štúdia Adriany Vrbovej sa okolo 20.20 začne show nazvaná Spievajúca fontána žije a o cca 20.40. koncert populárnej košickej kapely NoName.

Modernizácia fontány stála takmer 1,79 milióna eur. Nadácia U.S. Steel Košice prispela sumou 1 milión eur.

V súčasnosti by v celom areáli fontány a parku nikto nespoznal  ozvučenie a osvetlenie, ktoré bolo kompletne vymenené. Spievajúca fontána disponuje aj viacerými novými smart technológiami. Vďaka nim bude možné v obrazovej i zvukovej podobe prenášať predstavenia Národného divadla Košice alebo iných kultúrnych podujatí priamo na vodnú hmlu fontány.

Fontána má po novom 260 LED svetiel. Celkovo sa v nej nachádza 43 čerpadiel a 750 dýz rôznych priemerov. Tá stredová strieka vodu do výšky 24 metrov, čo je viac, ako dosahuje erupcia herlianskeho gejzíru. Podobne ako na fontáne v Mestskom parku, sú jej súčasťou aj rotujúce piruety.

U. S. Steel Košice je partnerom osláv Dňa mesta Košice.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa