Bonsaje, kimoná a meče v Botanickej záhrade

Článok

Bonsaje, kimoná a meče v Botanickej záhrade


Dnes sa v Botanickej záhrade v Košiciach začína výstava pod názvom Cassovia Bonsai, ktorá bude pre návštevníkov sprístupnená do 5. mája 2024, denne medzi 9:00 a 17:00 hod.

Zraky návštevníkov poteší viac ako 60 unikátnych stromov, pričom vystavovatelia si dali záležať na kvalite vystavovaných drevín. Okrem bonsajov budú vystavované aj kimoná a japonské meče
vo  vestibule hlavnej budovy. V tomto roku budú vo väčšom množstve odprezentované bonsaje veľkosti SHOHIN a zaujímavá bude určite takisto prezentácia menej známeho starobylého ázijského umenia krásnych kameňov SUISEKI.

V rámci trinásteho ročníka výstavy, na ktorej budú zastúpení vystavovatelia zo Slovenska, Česka i Maďarska, budú môcť návštevníci obdivovať dreviny pochádzajúce z našich lesov, ale aj druhy z ďalekých krajín. Výstava bude okrem tradičnej poradenskej činnosti, predaja izbových aj vonkajších bonsajov či príslušenstva, ktoré je potrebné k pestovaniu a ošetrovaniu bonsajov, spestrená aj programom vo forme prednášok pod vedením odborníkov z danej oblasti, informuje riaditeľ Botanickej záhrady UPJŠ v  Košiciach prof. RNDr. Pavol Mártonfi, PhD.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa