V ZOO budú dobrovoľníci pomáhať aj okolo tučniakov

Článok

V ZOO budú dobrovoľníci pomáhať aj okolo tučniakov


K skrášľovaniu areálu ZOO Košice tradične prispievajú aj naši dobrovoľníci, ktorí si každoročne vyberú z ponuky lokalít podujatia Hutníci pre Košice práve zoologickú záhradu.  K jej  najväčším lákadlám patria tučniaky,  ktoré žiadna iná záhrada na Slovensku nechová.

U. S. Steel Košice významne prispela k zriadeniu chovu tučniakov pred 16 rokmi, tohto roku pomôže 10 000 eur, ktoré sme ZOO darovali na výmenu časti oplotenia okolo ich chovného zariadenia.  A do tretice, „ruku k dielu“ práve v okolí chovnej stanice pre tučniaky budú mať možnosť priložiť aj naši dobrovoľníci.

  

Aké práce nás budú čakať? Hovorí Eva Malešová, vedúca oddelenia marketingu a propagácie: „Chceli by sme vyčistiť priestory chovného zariadenia pre tučniaky a jeho okolia, vrátane amfiteátra, ktorý je pred ním.  Zároveň budeme natierať časť oplotenia, ktorá sa nebude vymieňať a zostane aj po rekonštrukcii.“  Vyčistenie a nový náter bude potrebovať aj oplotenie výbehov pre kopytníky, od chovného zariadenia pre tučniaky až po ťavy a to tak v spodnej ako aj hornej časti výbehov. V hornej časti je to oplotenie od surikát takisto až po výbeh pre ťavy.

V ZOO majú pripravený aj plán B. Ak by počasie nevyšlo, dobrovoľníci budú čistiť vnútro a bieliť maštale pre kopytníky.

„Na dobrovoľníkov z U. S. Steel Košice sa veľmi tešíme. Sú nesmierne pracovití. Je to výborný kolektív, ktorý považujeme za svoju rodinu, lebo pravidelne, už dlhé roky prichádzajú takmer tí istí ľudia. Viacerí už medzitým odišli do dôchodku, napriek tomu ich v ZOO stretávame a sme radi, že sa u nás dobre cítia,“  hovorí Eva Malešová.

Podujatie Hutníci pre Košice sa uskutoční 22. júna 2024 a prihlasovanie sa začne v polovici mája.

Prihláste sa a získajte prístup k zaujímavému obsahu

Prihlásiť sa